A Motordoktor Égésjavító egység honlapjának - motormag.hu - fejléce

Működési és szerelési ismertető
P.103-as szűrő - égésjavító egység
Típus: BRUMI és MAXI


Mintegy 65 éve történt az üzemanyag mágneses kezelésének első ismert alkalmazása. Kutatás a világ több hadseregében folyt, alkalmazását titok övezte. Az 1980-as évektől a polgári forgalomban világszerte megjelenő mágneses szerkezetek bizonytalanul, csekély hatékonysággal működtek.
  

A P.103-as egység - védett termék - több mint egy évtizedes magyar kutatás, fejlesztés eredménye, amely egy Géniusz díjas termék.

 

I. MŰKÖDÉSI ELVE


A felfelé haladó üzemanyag egy pontosan méretezett és beszabályozott mágneses labirintuson keresztül haladva, a felső részben elhelyezett unipoláris mágneses térben azonos töltésűvé válik.
Az üzemanyag porlasztási finomsága jelentősen megnő, a porlasztás után is megőrzi azonos töltését, így a cseppek az égőtérbe jutáskor is taszítják egymást és nagyobb oxigén felvételen alapuló tökéletesebb égés jön létre.

 

II. FELÉPÍTÉSE


Az üzemanyagrendszerbe beépíthető acélcső házban elhelyezett - főként neodímium mágnesek szuper
erős mágneses terének erejét - pogácsa alakú fegyverzetekkel az ellentétes oldalon 4-6 szorosára növeljük.
Ezeket a házhoz csatlakoztatva – azt söntként használva - zárt mágneses köröket alakítunk ki.
Így a fluxust szóródás nélkül, a munkapontokba tudjuk koncentrálni.
A készülék felbontva balesetveszélyes, elállítódik, működésképtelenné válik!


 

III. MŰKÖDÉSE


1. Mágneses szűrő: Az egység alján tisztítható mágneses szűrő gyűjti össze a motor finomszűrjén átjutó, 2 mikronnál kisebb fém-, rozsdaszemcséket, így csökken az adagoló-porlasztócsúcs, vagy nagynyomású szivattyú-injektorcső meghibásodás.
2. Pólusváltó labirintus:A felfelé haladó üzemanyag molekulái - egy méretezett, beszabályozott labirintusban szupererős – csak É-i vagy csak D-i - pólusváltások között haladva instabillá válnak. Az váltakozó, erős mágnesek hatására, az üzemanyag porlaszthatósága és az elérhető porlasztási finomság jelentősen megnő.
3. Unipoláris mező: A felső részben kizárólag D-i pólus erőterében a molekulák szerkezetében meglepő változás következik be, azonos töltésűvé válnak.

 

 

IV. TÍPUSOK


1. Brumi P.103-as típus 2. MAXI P.103-as típus
Személygépkocsikhoz (1800cm3-ig) Terpjárókhoz és kisteherautókhoz
(1800 cm3 felett, 3,5t-ig)


 V. HATÁSA, FELHASZNÁLÓI TAPASZTALATOK


1. Csökken a füstölés, kisebb lesz a motor zajszintje, vibrációja és ez kellemesebb munkavégzést biztosít.
2. Huzamosabb használatnál (500 üzemóra után) megszűnik a porlasztó csúcsok beégése, csökken, majd teljesen kitisztul a motor égőteréből a koksz.
3. A motor gyorsabban felpörög, nő a jármű gyorsulása.
4. Könnyebb a hidegindítás, nő a kompresszió, csökken a kartergáz, a motorolaj fogyasztás, hosszabb élettartamúvá válik a motor.
5. Növekvő nyomaték, gyorsabb munkavégzést tesz lehetővé és ez több elvégzett munkát eredményez.
6. A csökkenő kopás, a nagyobb élettartam alacsonyabb fenntartási költséget igényel.
7. Üzemanyag megtakarítás: 4,5 - 12%.

 

VI. BEKÖTÉSE


A beszerelést szakműhelyben végeztesse el!

A készüléket (az alábbi ábrán látottak szerint) az üzemanyagszűrő után, az adagoló elé (benzinpumpa és a karburátor közé) függőleges helyzetben kell beépíteni. Az üzemanyagot alul kell bevezetni, az átfolyás irányát a készülék oldalán, nyíl mutatja. Az üzemanyag felfelé haladva természetes módon kilégtelenít, így nem keletkezhet belső tűz.

Az egységet stabilan rögzítsük, hogy ne rázódhasson le! Felerősítéskor pl. furatokkal ne gyengítse el a jármű eredeti szerkezetét és ne terheljen túl semmilyen alkatrészt.

Bekötés előtt az új, szabványos csöveket, csőelemeket, és a készüléket levegővel fúvassuk ki, belülről gázolajjal áztassuk, mossuk át, majd szivárgás, és tűzveszély nélkül csatlakoztassuk a motorhoz.
A belevegősödött elektromos üzemanyag szivattyút csak légtelenítés után szabad működtetni.

A felszerelés után, majd a motor indítása után is győződjön meg arról, hogy az üzemanyag nem csöpög!

(Ha a bekötéssel kapcsolatosan kérdése van forduljon a készülék gyártójához!)

 

 


VII. JÓTÁLLÁSI FELTÉTELEK


A berendezés gyártója háromévenkénti szervizelés esetén, 15 év jótállást vállal a készülék működésére. A cserekészülék a mindenkori készülék árának 8-16%-a. A készülék  beszerelési költsége a vásárlót terheli.
   

A jótállás csak a készülékre vonatkozik, nem terjed ki a tartószerkezetre, üzemanyagcsövekre. Az egység külső házán idővel jelentkező korrózió a működést nem befolyásolja.

A jótállás érvényét veszti a készülék megbontása, szakszerűtlen üzembe helyezése, kezelése, nem rendeltetésszerű használata, illetve gondatlanság következtében keletkezett egyéb meghibásodás esetén.
 A gyártó fenntartja a berendezés változtatására vonatkozó jogát.VIII. DÍJAK, ELISMERÉSEK


A 2004. évi Géniusz-díj, a 2004. évi „EUREKA!” Brüsszeli Világkiállítás Ezüst érme, Lengyelország különdíja, Oroszország különdíja, a 2005. évi GENFI INNOVÁCIÓS VILÁGBAJNOKSÁG Bronz érme, az EKO 2005 „Környezetbarát találmány” kitüntető minősítése, a 2006. évi BNV Nemzetközi Találmányi Vásár GÉNIUS ARANYÉRME a termék hazai, és nemzetközi elismerését bizonyítja.


IX. GYÁRTÓ


Szmog-Stop Kft.     7628 Pécs, Dobogó dűlő 9.    Tel: 36-30/9 297 569

Megrendeléshez, információkéréshez kérjük használja postafiókunkat:


info@motormag.hu


Kellemes használatot kívánunk, "reméljük" a „Megelégedett felhasználóink” táborába sorolhatjuk Önt is!


Pécs, 2010. október 1. 
        Szalai Tamás
    Gyártó és feltaláló