A Motordoktor Égésjavító egység honlapjának - motormag.hu - fejléce

P103 vízkezelő rendszer

 

A vízkezelő rendszer több egymást követő egységből áll, melyeket a felhasználás helye szerint több méretben és a minőségi követelményeknek megfelelően több egymástól függetlenül is alkalmazható elemből állítjuk össze.

Ezek a következők:

1.) Családi házak, lakások vízmérő órája után a ¾ collos bekötő csőszakaszba egy, az igényeknek megfelelő szita finomságú, tisztítható mechanikus mikro szűrőt alkalmazunk a lebegő szennyeződések (homok, rozsda, nagyobb szerves anyagok) eltávolítására. Ezt közvetlenül követi egy nagyteljesítményű mágneses szűrő rendszer, amely a vízben található ásványi sókat apró darabokra töri, és ezen kívül a vízben lévő vírusokat, gombákat, baktériumokat is elpusztítja. A konyhai főzéshez és ivásra használt víz igény szerint a konyhai csapnál tovább szűrhető, finomítható, ahol az eddigi rendszerekhez képest a következő előnyös tulajdonságokkal rendelkezik.

  a.) A klór, az ólom, és egyéb nehéz fémek kiszűrésére eddig használt drága
szűrőbetétek a mikro szűrőnek köszönhetően sokkal tovább használhatóak
b.) Nagymértékben csökkenti a vízkőképződést
c.) Szükségtelenné válik a külön nyomásfokozó szivattyúval működtethető
membrános finomszűrő, mivel a mágneses labirintus a vízben lévő vírusokat
megsemmisíti. Így a kezelt víz az előzetesen apróra zúzott sókristályokkal a
normál finomszűrőkön már át tud jutni, tehát az élettanilag fontos ásványi
anyagokat nem kell utólag visszapótolni.
d.) Az algásodást az egész rendszerben megakadályozza.
e.) A rendszer elején lévő szűrő a kerámia csapok, WC öblítő szelepek, mosógép, mosogatógép mágneses elzáró szelepeinek homokszemcsék általi károsodását is megelőzi.
f.) Az egész családi ház lágyabb vizet kap, mely csökkenti a mosószer felhasználást és az érzékeny bőrűek bőrviszketését, valamint a vízkőképződést.


2.) Az állatok itatására az ily módon kezelt víz használata jó néhány betegségtől megóvja az állományt, és a takarmány felhasználást jóval hatékonyabbá teszi. Csökken az ivóvízfogyasztás és az elhullás.

3.) Mezőgazdasági termelésben a szabadföldi és a melegházi öntözőrendszerekre szerelve a finomabb sókristályok könnyebben átjutnak a sejtmembránon, így a szállított tápanyag jobban hasznosul, erőteljesebb növekedést, nagyobb termést biztosítva.

4.) Nagyméretű berendezésekkel pl.: egy vízműből kibocsátott víz klór felhasználása nélkül is elképzelhető, mivel az eddigi megfigyelések szerint a nagyobb vízrendszerek még a csőrendszer legtávolabbi részén is baktérium és gombamentesek.